Pripravte si chutnú a rýchlu polievku plnú vitamínov. Šalátová polievka s feniklom je ľahká a jej chuť sa príjemne rozplýva na jazyku. Tento recept je ako stvorený aj pre vegetariánov.
Foto:
Ramon Leško
Čas varenia:
15 minút
Čas prípravy:
5 minút
Ingrediencie:
100 gcibule
100 gfeniklu
100 gmasla
2 dlzeleninového vývaru
2 dlsmotany na šľahanie
1 hlávka rímskeho šalátu
1 člCesnaku
Pár lístkov bazalky
Soľ
korenie
Inštrukcie:
Postup:
Na rozohriatú panvicu položíme maslo a necháme ho roztopiť. Pridáme nakrájanú cibuľku a fenikel. Opečieme do zlatista.
Do zmesi pridáme olivová olej, cesnak a zalejeme zeleninovým vývarom.
Listy z rímskeho šalátu natrháme na malé kúsky a pridáme ich do vývaru. Necháme 2 minúty povariť.
Ďalej celú zmes zalejeme smotanou na šľahanie, osolíme, okoreníme a pridáme bazalku.
Komentáre